Isnin, Mac 02, 2009

Nukilan Tanpa Nukilan Sebenar.



Cuba cari bahagian 'terlalu keterlaluan'.

42 orang ada pendapat sendiri:

Tanpa Nama

bagus..sy suka aja..tp syang ramai x brani..kalau aku..aku nyala okok dulu..duk kat atas rail kat tangga tuh..kalau dah guling2 baru aku masuk..haha
nerd chic is the scariest -.-

Silverleaf

What the...hmmmm I think words should be fought with words...confronted like that will cause trouble at the end....I'm afraid seeing this video...I'm afraid that the 13th May going to happen again....and that is not going to be good to anybody...Ohhh this video from youtube...I'm ashamed that it will be viewed by people outside this country...It badly represents us in Malaysia...people will say that we're racist....and racist issue will bring chaos.....people from outside will take advantage...they will interfere with the country affair.... and I do not think that it's going to be a good thing....

Tanpa Nama

all i can say..i miss Tun Dr. Mahathir..

This stupid things will never happen if hes in charge..

aji

ni apa gaduh2 ni. nak jadi gangster ke? oh bencinya politik!

Melayu Minimalis

@Silverleaf
I have no comments on the video, except that I expect my readers to be mature enough to understand what's happening in that particular video.

Tanpa Nama

politic is interesting. it's just tt OUR politic is stupid. *sigh*

afiqrostam

pity, just listen to the language that the pemuda's are using. lol. man, all time low of language proficiency and mentality

1412

"... kami warning siapa-siapa dalam parlimen bercakap benda yang baik-baik. Jangan bercakap benda-benda yang tidak menghormati orang lain..."

macam meludah ke langit.

Tanpa Nama

lucu tgk badut2 ni buat lawak. marah tengok jin2 ni bergaduh.

tapi...perasaan sebenar, mungkin sebenarnye sedih. sad to see this things/issues as a whole.. sangat menyedihkan.

tak salah utk me"rasa". tapi bila "rasa" menguasai diri..akan terlihat bodoh. dan bila terlihat bodoh...perkara yang betul pun jadi salah..apatah lg perkara salah.

sad.sad.sad.

salju

Tanpa Nama

bajet kalo dr mahathir ade pun leh la aman??
tp mmg poyo btul dak2 pemuda ni...mcm munyit

Silverleaf
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ahmdsyhmi

darah tinggi..

banyak sangat kolesterol..

Suzie

What's with the words used? Aren't they supposed to be professionals? Sampai bila perkara begini akan terus-terusan berlaku? Bila Malaysia boleh bersatu tak kira kaum, bangsa atau agama?

Tanpa Nama

'dont tas me dont tas me' hahaha
fucking bullies

burung biru

MM, i think u shud do a 'apa yang tidak kena' pada video ni. mesti banyak point yang kau boleh letak. marahnya aku tengok perangai org melayu macam ni. konon2 mengaku bangsa yang sopan etc2. kalau marah pun takkan nak confront mcm ni. exposing their stupidity in the open.

Tanpa Nama

I am with you Karpal.

Go get em tiger.

Kan aku cakap politik di negara ini dah nak jadi macam politik Taiwan.

Tak lama lagi akan ada orang kena tampar tengah bersidang dalam Parlimen.

vlad

yus

Berdasarkan keadaan semasa rakyat negara ni sekarang.
Apa yang aku nampak sekarang ni :
Melayu dah menjadi semakin Malaysia,
Cina dah menjadi semakin China,
India dah menjadi semakin india.
Korang paham tak apa yang aku maksudkan?
Sapa yang racist sebenarnya?

gary

alip mim nun wau...sarkis daa!

wahahahah

Tanpa Nama

yg penting ketua kene diktaktor skit cm Mahathir..ckp bnyk2 kag ISA plak aku kan..
dulu mana de brani nek sore lebih2..elok jln je Malaysia..x de kecoh2..
13 May? hurm..i used to say..i wish it happen again..wanna do some cleaning up..5 years later..i changed my mind..coz..if it happen..Malaysia will not be for Malaysian any more..sure thing ramai masuk campur nnti..even US interested in us..but..if u guys out there..dare to challenge Sultan power..i am so sorry..i will put out a fight for sure..

bout the vid? yeah..the Malay guy kecoh..ckp cm x de otak..that chinese women..yeah..typical..cannot menang lor ckp ngn ahsui (auntie chinese)..that indian@sigh or what ever la..biasa la..kasi pusing larr..

yup..i am racist..and i am proud with it..but in business money come first..

Shemmi

dah lama tak hirau badut2 sarkas semua ni..

oh..yark! i hate talk about politic!

marlburai

konfem!
aku ada dengar orang jerit
"enough is enough!"
macam lagu KRU!

Ferdows

Cool heads communicate best....
Malu lah bila dah mula mencarut2 sebut perkataan tak patut.
Terus hilang profesionalisme.
Haih...

Tanpa Nama

mesti dlu2 ni dak samseng skola tuh...kes buli no 1 mamat2 tuh...
xde cth yg baik lngsng...

saya

oksigen kat malaysia nih dah kurang ker? sampai nak memekik² hidup² nih? kalau tak pekik pun, hidup jugak kot.. lagi kuat pekik, lagi banyak pakai oksigen..

Kwaidan Tarmizi

..ramai tembam-tembam
comel je aku tengok
cam aku nak check resting pulse rate diorang lepas diorang jerit.

Von

besar cincin pemuda umno gombak tu.

cyrusdavirus

aku rasa kalu yer pon nak marah, cuba sedaya upaya bersikap profesional. masing masing dah tua bangka, ada anak cucu.. kenapa nak berperangai macam budak sekolah? aku bercakap bukan sebelah pihak. nak kata sigh tuh betul, tak jugak. dia bersalah sbb cakap celaka pada pemuda dan fitnah pasal peluru tuh. (ye ke fitnah?)

Pemuda serdang salah sebab amik action yang keterlaluan. bagi aku amat keterlaluan.

aku lihat layu dalam melayu~

dena_r

pariahs. kasta yg patut diberikan untuk melayu sebenarnya.

Tanpa Nama

you repeat your word ! i want to hear with my bloody ears ! HAHAHAHAHAHAHAHA,.

Tanpa Nama

pendapat dua sen aku.

umno memang korup.
pemuda umno pun korup.
tidak aku nafikan. 100% benar.

tetapi, semenjang dua menjak ni:
karpal dah kurang ajar.

ya, memang tiada disebut yang sultan tidak boleh disaman.
namun, haruskah karpal memberi tahu seluruh rakyat malaysia yang dia akan menyaman sultan perak? tidakkah beliau terfikir impikasi apabila kenyataan nya itu akan menjenamakan dia sebagai seorang yang tidak menghormati sultan melayu?

kedua, tidak kah beliau terfikir implikasinya bila dia menyebut pemuda umno celaka?
dan dia sudah sedia maklum, media2 akan menggunakan klip video beliau di parlimen untuk diulang tayang seberapa banyak mungkin.
aku memang tidak bersetuju dengan cara dalam klip video ini. tapi, seperti yang dinyatakan, tidakkah karpal, seorang veteran dalam parlimen sedar tentang implikasi kenyataan nya itu?

jika ini berterusan, 13 mei 1969 akan pasti berulang. tanpa ragu2.

buka dan baca kembali insiden apakah yang menyebabkan berlaku nya 13 mei. satu2 insiden yang menyebabkan orang melayu begitu berani menyerang kaum lain secara besar-besaran.

tahun 2009 - 2010 merupakan tahun kegawatan ekonomi. ramai orang, terutama nya melayu, akan hilang pekerjaan dan kesempitan wang. bila manusia terasa tertekan, apa2 sahaja boleh berlaku.

apa yang perlu, ialah satu insiden untuk memberanikan melayu di luar batasan.

persoalan nya, adakah kita bersedia untuk implikasi itu?

Tanpa Nama

dalam opis aku ada melayu, cina, india, bos pulak singh. kami bergurau senda setiap hari

tanpa nama haha

haha karpal tahu takut...haha..suruh repeat celaka pun takut..haha melayu depan muka tahu takut...

Karpal takut kena tampar sebab tu dia tak berani nak ulang...

keling singh penakut...

1413

1412 kau ludah muka emak ko lagi baik. Karpal singh hina sultan melayu itu je yang ko berani cakap.

Ko melayu tak de telor...hehe pegi hisap keling singh lagi bsgus jangan nak kutuk2 melayu lain yang ada telor..

ko melayu bangsat kekurang pemuda umno sanggup bersemuka..sampai panik karpal..

shame on u

shemmi go take your pussy away.. this is politics..

rimba bara

banyak fulus ni lepas ni pemudani dapat lepas menyembur tahi

porn collector

karpal power. pemuda umno kesian.

pali

haih..jika anda kurang matang,bagaimana anda berkehendakkan utk memimpin?susah btol bila dunia byk gangster ni..allahyarham pramlee mmg btol la..mcm sarkis..

celaka afriqrostam

celaka afiqrostam...haha hows that for low language from yr friendly bai...lol..relax singh..

carpal syndrom

karpal power ke anwar power main belaka..PAS mcm dah kena dengan big strong and friendly ...

hari tu karpal mintak anwar taubat...lol anwar diam je...dia cuma tahu buat lol

dena_r keling pariah

dena_r gua tahu lu anak perempuan pariah estate tg malim tu kan yang main dgn keling todi dkt pokok getah...dapat dena r arrr pariah haha...

nick

Bro, aku rasa hang kena ulas gak skit... generasi 70-80an adalah amat unik. babyboom...

US pn racist sblum zaman Hippies. adakah negara kita menuju transisi yg lebih liberal? kesan Hip baru terasa di kalangan Melayu. Aku amat bangga.

Silverleaf

Yes MM i do like hearing your comments on the video...You must have your own thought and that's why you posted the video on the 1st place...Ohhh but I respect your choice of being silent if that's truly what you want to do...